Većinski vlasnik Župe otkupljuje akcije

Bez autora
May 13 2010

Većinski vlasnik Turističko-ugostiteljskog preduzeća Župa u Kruševcu ponudio je malim akcionarima 791 dinar po akciji za otkup njihovog udela u toj firmi. Upis i prijavljivanje zainteresovanih za prodaju akcija trajaće do 10. juna. Za otkup 78.467 akcija koje su u vlasništvu 628 malih akcionara, većinski vlasnik, BBC invest koji posluje u okviru Verano grupe, deponovao je oko 700.000 evra. Prodaju akcija najavio je najveći broj malih akcionara, te će BBC Invest posle završenog otkupa biti vlasnik 98 odsto kapitala firme. Župa ima oko 160 zaposlenih, a privatizovana je u aprilu 2007. godine kada je za 70 odsto kapitala BBC invest platio 250 miliona dinara i obavezao se da investira 21,5 miliona dinara. U toku je rekonstrukcija najvrednijeg objekta tog preduzeća, hotela Rubin u centru Kruševca, što će koštati oko milion evra.

Većinski vlasnik Župe otkupljuje akcijeVećinski vlasnik Turističko-ugostiteljskog preduzeća Župa u Kruševcu ponudio je malim akcionarima 791 dinar po akciji za otkup njihovog udela u toj firmi.

Kako je kazao direktor Župe Aleksandar Baraga, upis i prijavljivanje zainteresovanih za prodaju akcija trajaće do 10. juna.

Za otkup 78.467 akcija koje su u vlasništvu 628 malih akcionara, većinski vlasnik, BBC invest koji posluje u okviru Verano grupe, deponovao je oko 700.000 evra.

- Prodaju akcija najavio je najveći broj malih akcionara, te će BBC Invest posle završenog otkupa biti vlasnik 98 odsto kapitala firme - kazao je Baraga.

Župa ima oko 160 zaposlenih, a privatizovana je u aprilu 2007. godine kada je za 70 odsto kapitala BBC invest platio 250 miliona dinara i obavezao se da investira 21,5 miliona dinara.

U toku je rekonstrukcija najvrednijeg objekta tog preduzeća, hotela Rubin u centru Kruševca, što će, kako je kazao Baraga, koštati oko milion evra.

- Rekonstrukcijom hotel će dobiti 97 luksuzno opremljenih soba i apartmana i biće spreman da odjednom ugosti grupu od 150 turista - naveo je on i dodao da će se paralelno sa građevinskim radovima, raditi i na obogaćivanju sadržaja koji će hotel preporučiti prvenstveno za kongresni turizam.

Prva etapa rekonstrukcije koja obuhvata dva od devet spratova hotela, biće završena, kako je rekao, do kraja maja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik